Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Teško oštećen novi most

    Most na Južnoj Moravi kod sela Mazarać, koji spaja sela na rubu hanske i vranjske opštine, ostao je bez vitalnih delova za manje od godinu dana od njegovog otvaranja. Lopovi su poskidali metalne držače za fosne, tako da je sada most klimav i nije bezbedan ni za pešake, a posebno ne za vozila. Meštani su krađu prijavili policiji koja traga za počiniocima kao i lokalnim samoupravama, kako bi se šteta sanirala.
     
    – Već smo naručili nove metalne držače i nadamo se da će brzo stići. To će nas koštati oko 300.000 dinara – kaže Vera Dragutinović, direktorka Direkcije za gradsko zemljište i puteve u Vladičinom Hanu.
     
    Most u Mazaraću je pušten u saobraćaj 8. juna prošle godine. Dužine je 30 metara, nosivosti 20 tona, sa pristupnim saobraćajnicama od 184 metra, tako da je lokalno stanovništvo nesmetano moglo da ga koristi i za vozila. U njegovu izgradnju uloženo je 16 miliona dinara, a podignut je uz pomoć Vojske Srbije i Ministarstva za infrastrukturu. Spaja meštane šest sela u hanskoj i vranjskoj opštini i od vitalnog je značaja za one koji se bave poljoprivredom, jer su im sela na jednoj, a njive na drugoj obali Južne Morave.
     
    Lokalno stanovništvo se nada da će lopovi biti pronađeni i kažnjeni za ovo nedelo. Krađe u hanskoj opštini poslednjih godina poprimile su takve razmere da bi malo ko bio iznenađen kada bi lopovi razmontirali i most u samom centru varoši. 


    Na most u Mazaraću skoro četiri decenije čekali su žitelji više sela u dve opštine koje je Južna Morava razdvajala od kada je bujica odneli stari drveni most. Mnogi su do imanja išli i železničkim mostom nizvodno od ovog, pa su nesreće bile neminovne.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE