Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mjuzikl „Once“ trijumfovao na dodeli Tonija

    Mjuzikl „Once“ trijumfovao je sinoć na dodeli nagrada Toni, pošto je nagradjen sa osam trofeja, uključujući priznanje za najbolji brodvejski mjuzikl.

    Nagrada za najbolji dramski komad pripala je Pulicerom nagradjenoj predstavi o medjurasnim odnosima „Clybourne Park“ Brusa Norisa. Mjuzikl „Once“, zasnovan na niskobudžetnom filmu iz 2006, nagradjen je i za režiju (Džon Tifani). Odra Makdonald je proglašena za najbolju glumicu u mjuziklu „Geršvinovi Porgi i Bes“, koji je nagradjen i u kategoriji najbolji rimejk mjuzikla. To je njena peta Toni nagrada, čime se izjednačila sa rekordom Andžele Lansberi i Džuli Haris.

    Priznanje za najboljeg glumca u mjuziklu pripalo je 36-godišnjem Stivu Kaziju, za komad „110 in the Shade“. Još jedna nova zvezda, Nina Arijanda, trijumfovala je u kategoriji najbolja glumica u dramskom komadu, za „Venus in Fur“. Džejms Korden proglašen je za najboljeg glumca u dramskom komadu, za predstavu „One Man, Two Guvnors“. Šezdeset tri godine staro remek-delo Artura Milera „Smrt trgovačkog putnika“ dobilo je priznanje za najbolji rimejk dramskog komada, dok je Majk Nikols osvojio devetog Tonija za režiju te predstave.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE