Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    LinkedIn: Preuzimamo mere zaštite

    Skoro dan i po nakon što su se prvi put pojavile informacije o tome da je procurelo oko 6,5 miliona lozinki korisnika LinkedIna, iz ove kompanije izdali su prvo detaljnije saopštenje.

    U njemu se potvrđuje da je došlo do objave lozinki na jednom hakerskom sajtu, ali da je većinu teško dekodirati, iako se to desilo sa određenim brojem lozinki. Prema njihovom saznanju nije objavljen nijedan mail zajedno sa lozinkom i nisu imali upade na tuđe naloge, kao posledicu toga. 
     

    „Od momenta kada smo postali svesni onoga što se dešava, radimo non-stop na tome da istražimo šta se desilo“, navodi se u saopštenju i dodaje da se „preuzimaju aktivni koraci kako bi se zaštitili korisnici“. 
     

    Prvi korak bilo je zaključavanje naloga za koje veruju da su pod najvećim rizikom, čije dekodirane lozinke su objavljene, a onda su i svi oni za koje se smatra da mogu biti potencijalno ugroženi obavešteni da promene lozinku, nakon što je stara blokirana. 

    „Takođe, aktivno radimo sa predstavnicima zakona, kako bismo istražili ovaj slučaj“, kažu iz LinkedIna.

    „Radimo na tome da vas zaštitimo, ali postoje mere kojima samo sebe možete zaštiti“, piše se u saopštenju, a predložene mere su sledeće:

    promenite svoju lozinku jednom u par meseci
    nemojte koristi istu lozinku na više sajtova
    napravite jaku lozinku, koristeći slova, brojeve i druge karaktere
    čuvajte se phishing napada i spamova

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE