Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poboljšanje saobraćajne infrastrukture važno za razvoj regiona

    Ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi  Srbije Milutin Mrkonjić i ministar za transport i veze u Vladi Makedonije Mile Janakieski postigli su juče saglasnost o tome da je završetak izgradnje putnog Koridora 10 kroz Srbiju i Makedoniju veoma važan za razvoj regiona.
     
    Mrkonjić i Janakieski su na sastanku u zgradi Vlade konstatovali da Srbija i Makedonija moraju učiniti velike napore kako bi što pre poboljšale saobraćajnu infrastrukturu i tako doprinele da se pomoću razvijene putne mreže ceo region poveže i integriše u porodicu visokorazvijenih evropskih zemalja.

    Mrkonjić je istakao da je Srbija u potpunosti zatvorila finansijsku konstrukciju kada je reč o preostalim deonicama na Koridoru 10, koji je jedan od najvažnijih projekata za ukupni razvoj srpske privrede.

    Nakon završetka radova na Koridoru 10 Srbija će, kako je naveo, nastaviti da razvija infrastrukturu i da kroz izgradnju industrijskih, trgovinskih i privrednih zona u celini unapređuje sve privredne potencijale.

    Završetak Koridora 10 u Srbiji i Makedoniji povećaće ukupni obim privredne saradnje dveju zemalja, saopštio je Mrkonjić i napomenuo da postoji odlična saradnja resornih ministarstava.

    Ministar je naglasio da je Janakievskom preneo iskustva vezana za završetak vitalnih infrastrukturnih projekata, kao i informacije o poslovima koji su planirani da se realizuju po dinamici predviđenoj Master razvojnim planom Srbije do 2027. godine.

    Janakievski je naveo da će Makedonija tokom ovog meseca potpisati sporazum o izgradnji Koridora 10 od Demir kapije do Smokvice u dužini od 27 kilometara kako bi se kompletirao Koridor 10 kroz Makedoniju.

    Izabrali smo kompanije i obezbedili finansijska sredstva i radovi će početi najkasnije u septembru, naglasio je on i dodao da je u posetu Beogradu, između ostalog, došao i kako bi čuo iskustva Srbije sa kineskim građevinskim preduzećima i finansijskim institucijama.

    Sastanku su prisustovali su i vršilac dužnosti generalnog direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak i generalni direktor JP „Koridori Srbije“ Mihajlo Mišić.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE