Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pušten u rad novi deo postoperativne nege VMA

    Ministar odbrane Dragan Šutanovac pustio je danas u rad prošireni deo za postoperativnu intenzivnu negu na Klinici za anesteziju i reanimaciju Vojno medicinske akademije (VMA), čime je taj deo dobio osam novih postelja.
     
    Proširenje je postignuto izgradnjom 135 kvadrata novog prostora na račun garderoba i dela hodnika operativnog bloka čime je stvorena nova celina uz već postojeći prostor intenzivne nege.
     
    Otvoreni prostor podeljen je u dva dela – četiri postelje za intenzivnu negu pacijenata sa transplantiranim organima i četiri postelje za intenzivnu negu kardiohirurških pacijenata.
     
    Ukupna investicija iznosi 111 miliona dinara, a otvaranju novog dela za postoperativnu intenzivnu negu prisustvovao je i minitar nacionalne odbrane Angole Kandido Pereira Doš Santoš Van Dunem.
     
    Ministar Šutanovac je posle otvaranja dela intenzivne nege naglasio da je to najsavremenija intenzivna nega koja postoji u zemlji i svetu i da je reč o investiciji od oko 1,1 miliona evra.
     
    „Drago mi je što smo danas u prisustvu ministra odbrane Angole koja želi da u Olandiji izgradi vojno medicinsku akademiju po ugledu na Beograd, imali priliku da otvorimo proširenje intenzivne nege“, kazao je Šutanovac.
     
    On izrazio zadovoljstvo što će najteži pacijenti posle operacije srca i transplantacija imati priliku da u novootvorenom delu klinike provode neophodan period potreban za kvalitetan oporavak.
     
    Prema rečima Šutanovca, to je nastavak opremanja VMA, a vojno zdravstvo nije samo u funkciji vojnih osiguranika već je otvoreno i za civilne stanovnike i sve gradjane Srbije.
     
    „Ovo je izuzetno velika stvar, pogotovo za one koji imaju kardiološke probleme i koji očekuju da na VMA obave odredjenu transplantaciju kao što je transplantacija jetre ili bubrega“, naveo jer ministar Šutanovac.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE