Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vojno zdravstvo stub saradnje Angole i Srbije

    Vojno zdravstvo biće jedan od glavnih stubova saradnje Angole i Srbije u dugom vremenskom periodu, izjavio je danas ministar odbrane Dragan Šutanovac napomenuvši da je izgradnja Vojne bolnice u Angoli koju će pomagati Srbija „praktično dogovorena“.
     
    „Projekat izgradnje Vojne bolnice u Angoli praktično je dogovoren prilikom posete delegacije Ministarstva odbrane Srbije u razgovorima sa predsednikom Angole Doš Santošem“, rekao je Šutanovac nakon što je sa kolegom iz Angole otvorio prošireni deo za postoperativnu intenzivnu negu na Klinici za anesteziju i reanimaciju na VMA.
     
    Šutanovac je naglasio da će pored izgradnje i opremanja klinike u Angloli srpski VMA i zdravstvo biti uključeni i u školovanje kadrova iz Angole kako na Vojnoj akademiji, tako i na postdiplomskim studijama u Srbiji. „Jedan duži vremenski period imaćemo obavezu i čast i za nas važan posao da učestvujemo u razvoju zdravstva u Angoli i da šaljemo veliki broj stručnjaka koji će tamo provoditi vreme“, rekao je Šutanovac. Prema njegovim rečima, svi koji budu dolazili iz Angle u Srbiju na školovanje naučiće naš jezik i biti „ambasadori“ Srbije u tom delu Afrike.
     
    Ministar odbrane Angole Kandido Pereira doš Santoš Van Dunemom naglasio je da se Angloa trenutno nalazi u fazi pregovora sa srpskim vlastima oko izgradnje bolnice u toj zemlji i podsetio da je juče potpisan Protokol o namerama. „To je prvi obavezujući znak za obe strane, a sledeći korak je i sama formalizacija putem potpisavanja konkretnih ugovora koji će dovesti do izgradnje“, rekao je on.
     
    On je napomenuo da će delegacija stručnjaka iz Srbije brzo krenuti u Anglou kako bi videli kakvi su uslovi koji postoje u toj zemlji dodajući da veruje da će ubrzo nakon toga biti postavljen i kamen temeljac za izgradnju pomenute bolnice. Angloski ministar je naglasio da volja za zajedničku saradnju za izgradnju bolnice te dve zemlje postoji još od vremena bivše Jugoslavije.
     
    „Nažalost, uslovi različite prirode nisu omgućili da se to do sada ostvari, ali imajući u vidu ponovno oživljavanje saradnje sa Srbijom ohrabreni smo da nastavimo te pregovore sa srpskim vlastima“, naglasio je on dodajući da odlazi iz Srbije uveren da će izgradnja bolnice biti jedna od glavnih objekata i projekata koji će se realizovati u okviru saradnje dve zemlje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE