Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poljoprivrednicima u Paraćinu podeljeno 70 steonih junica

    Poljoprivrednim proizvođačima iz Paraćina danas je podeljeno 70 steonih junica simentalske rase koje je opština kupila u Nemačkoj.


    Prema rečima saradnice u Fondu za poljoprivredu opštine Paraćin Slađane Ljutić, na konkurs se javilo 204 poljoprivrednika, a 182 su ispunila uslove.
     
    – Na konkurs su mogli da se jave poljoprivrednici koji imaju dva ženska grla starija od 18 meseci, koji imaju četiri člana domaćinstva, registrovano poljoprivredno gazdinstvo i najmanje tri hektara zemlje – rekla je Slađana Ljutić.
     
    Izvlačenje dobitnika steonih junica obavljeno je juče, a danas su junice podeljene na stočnoj pijaci. Odmah su izvučeni i dobitnici teladi koji su uglavnom iz istog sela, kao i dobitnici junica.
     
    Za kupovinu junica izdvojeno je 18 miliona dinara iz budžeta Fonda za poljoprivredu opštine Paraćin. Ostali poljoprivrednici koji su ispunili uslove konkursa junice će dobiti najverovatnije početkom sledeće godine.
     
    Prošle godine stočari iz Jagodine su dobili 210 steonih junica, a iz Despotovca 50, dok je početkom ove godine 250 junica podeljeno i u Svilajncu. Nabavka junica je deo programa razvoja i unapređenja stočarstva i mlečnog govedarstva u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE