Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    HR: Smenjen upravnik „bolnice iz pakla“

    Direktor bolnice u Hrvatskoj Dr. Zoran Jukić, čija su tri odeljenja ilegalna, a hodnicima prolaze zmije, smenjen je iz drugog pokušaja prošlog petka.
     
    Jukića je najpre smenio ministar zdravlja, ali je Uprava bolnice odlučila da ga i pored odluke ministarstva imenuje za v.d. direktora.
     
    Ova institucija je poznata po skandalima vezanim za finansijsko poslovanje, kao i za užasne uslove u ustanovi, gde je krov bušan, pacijenti spavaju po bunkerima, po hodnicima su zmije, dok se slike operacija kače na Facebook.
     
    HZZO je doveo u pitanje finansiranje bolnice, ukoliko Jukić ne bude smenjen i sa mesta v.d-a. Predsednik Brodsko-posavinske županije Danijel Marušić, je pokušao da objasni smenjivanje direktora kao politčki potez, rekavši da žele da sklone direktora koji je „dobro uhodan“ u posao.
     
    Opšta bolnica u Novoj Gradiški duguje oko četiri miliona evra. U bolnici je izbio i skandal kada je Jukić dvojici hirurga zabranio pristup operacinoj sali, a šest lekara je napustilo bolnicu u samo nekoliko meseci.
     
    Mediji pišu da su u ovoj bolnici tri odeljenja ilegalna, a da je direktor kriv oko 300.000 evra odštete koja treba da se isplati. Ova bolnica važi za nazaduženiju bolnicu u zemlji, zgrada je u lošem stanju, i uslovi rada su na niskom nivou, a opet za plate se izdvaja 58 miliona evra.
     
    Videvši očajne prilike u bolnici, jedan zvaničnik UN-a izjavio je za New York Times: “To je monstruozno”.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE