Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pivo je izvrstan izotonik nakon telesne aktivnosti

    Pivo može da bude i izvrstan izotonik posle bavljenja sportom, šetnje ili bilo kakve pojačane telesne aktivnosti. Nakon rekreativnog bavljenja sportom, šetnje ili trčanja žeđ nas tera da nadoknadimo znojenjem izgubljenu tečnost, a mnogi nutricionisti naglašavaju da bi piće trebalo da sadrži minerale. 

    Biohemičarka i stručnjak za ishranu dr. Donatela Verbanac potvrđuje da pivo, ako se konzumira umereno, može isto kao i voda organizmu da pruži potrebnu tečnost i nadoknadi veći deo minerala i pojedine vitamine koji regenerišu i osvežavaju organizam posle izlaganja fizičkom naporu, posebno tokom letnjih dana

    Najvažniji sastojak piva je voda i ona čini oko 92 posto ukupnog sadržaja piva. Međutim, u pivu nalazimo i druge izuzetno vredne komponente. Tu su belančevine i ugljeni hidrati, minerali i anorganske materije. Upravo su ti sastojci odgovorni za osećaj osveženja koje pivo kao napitak izaziva, posebno posle fizičke aktivnosti. 

    „Pivo jeodličan napitak koji uspešno nadoknađuje vodu i elektrolite pa je uz običnu vodu dobar izbor kada želimo brz oporavak organizma posle fizičkog napora. Pritom valja voditi računa o umerenoj konzumaciji piva – kaže Donatela, a prenosi Večernji list.

    Pivo podstiče izlučivanje probavnih sokova i poboljšava varenje hrane, ima povoljno dejstvo na izlučivanje zadržane tečnosti iz organizma, deluje diuretski. Ono je niskokalorično piće pa se njegova umerena konzumacija preporučuje i u slučaju redukcijskih dijeta. 
     
    Uvek treba imati na umu da se, u zavisnosti od težine pojedinca, ne sme konzumirati više od dve do tri flašice od 0,33 l piva dnevno uz obrok, a za žene bi količina unesenog alkohola trebalo da bude upola manja. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE