Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završeni građevinski radovi na Zemunskom keju

    Zemunci i sugrađani koji rado dolaze u taj deo prestonice polako se navikavaju na novi izgled obaloutvrde i šetališta na tamošnjem dunavskom keju. Dok jedni sa oduševljenjem komentarišu što će i uz ovaj deo obale pristajati luksuzni kruzeri i jahte, ima i onih koji imaju zamerke na grandioznost građevinskog zahvata.  
     
    Tek sada će prilaz Dunavu biti otežan, da ne kažem nemoguć. I pre je bila gužva i problem sa vozilima koja ovamo dolaze, kao i sa načičkanim prodajno-ugostiteljskim objektima, a kada budu počeli da se sidre i veliki putnički brodovi, mogu da zamislim kako će sve to da izgleda. Čujem da to sa pristaništem i nije dobra ideja jer će, zbog raznog krupnog otpada koji voda nanese, uplovljavanje biti prilično složeno, kaže Zemunac Mića Bojanić.

    Miloš Milovanović, direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća „Beogradvode”, jednog od investitora radova na keju, objašnjava da se uz pomoć posebne tehnologije uspelo da se uzvodno od budućeg pristaništa spreči da bilo kakvi nanosi krenu prema obali. Sve se preusmerava na plovni put, iza Velikog ratnog ostrva.

    Pristanište može da funkcioniše potpuno bezbedno, baš kao što je to nekada i bilo. Radovi na zaštiti od poplava su završeni, a sada se bavimo ulepšavanjem i sređivanje, kaže Milovanović i dodaje da je angažovanje teške mehanizacije okončano još 30. aprila.

    Buduće pristanište sa popločanim šetalištem prostiraće se u dužini od 450 metara, na potezu između restorana „Šaran” i „Venecija”, a građani će donje šetalište moći da koriste u toku čitave godine jer se prilikom izgradnje vodilo računa o prosečnom vodostaju Dunava. Izgradnja obaloutvrde najvažniji je infrastrukturni projekat Zemuna, a plod je zajedničkog ulaganja opštine Zemun, Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Beograda i JVP „Beogradvode”. Planirano je da radovi budu okončani do kraja ove godine.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE