Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đavolja kandža-lek protiv artritisa

    Drevni Afrikanci koristili su đavolju kandžu kako bi smanjili bolove u telu, groznicu, pa čak i rešili probleme sa varenjem. Evropski kolonijalisti su je doneli na Stari kontinet, gde je postala popularan lek.
     
    Koristi se protiv svih vrsta bolova u zglobovima, što uključuje i osteoartritis, reumatoidni artritis i giht. Đavolja kandža odlična je i za ublažavanje bolova u mišićima ili tetivama.
     
    Kao i druge gorke biljke, ona „otvara“ apetit i olakšava bolove u želucu.
     
    U nekim istraživanjima u kojima su učestvovale osobe sa osteoartritisom i bolovima u zglobovima, dokazano je da lekovi na bazi đavolje kandže (diacerein) ublažavaju simptome, doduše, nešto sporije od klasičnih analgetika.
     
    Ipak, neki stručnjaci tvrde da su sve studije o toj biljci bile manjeg obima, što znači da ne mogu u potpunosti dokazati njenu lekovitost. U sličnim istraživanjima je, uslovno rečeno, dokazana njena efikasnost u ublažavanju bolova u leđima.
     
    Deluje da đavolja kandža ne pokazuje nikakve negativne nuspojave posle kratkoročne upotrebe. Ipak, dešava se da osobe koje koriste preveliku količinu biljke imaju problema s probavom, što se desilo sa oko tri odsto ispitanika.
     
    Zato se đavolja kandža ne preporučuje osobama sa čirom na želucu, naročito ako koriste lek varfarin. Opreznost se preporučuje i deci, trudnicama i dojiljama, kao i osobama sa oboljenjima jetre i želuca
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE