Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Preteške torbe beogradskih đaka odlaze u zaborav

    U novoj školskoj godini grad Beograd obezbediće dva kompleta udžbenika svim beogradskim osnovcima, a radi očuvanja fizičkog zdravlja dece, do septembra će svaka škola imati i ormariće, čime se đaci oslobađaju tereta nošenja školskih knjiga.
     
    Ugradnja ormarića za odlaganje udžbenika obuhvata 179 osnovnih škola, odnosno 285 objekata i ovo je sada jedan od najvećih projekata koji se sprovodi pod pokroviteljstvom grada Beograda, rekla je Tanjugu zamenica sekretara za obrazovanje Dragica Moro.
     
    Ormarići su proizvedeni od dekapiranog lima i plastificirani, u boji, pri čemu se posebno vodilo računa o potrebama učenika specijalnih škola.
     
    Svaki ormarić sadrži tri ključa, od kojih se jedan daje učeniku na korišćenje, a preostala dva roditelju, odnosno školi. „Za učenike nižih razreda kasete će biti montirane u njihovim učionicama, a za ostale u hodnicima“, rekla je Moro i podsetila da je grad Beograd prošle godine krenuo sa projektom besplatnih udžbenika za sve đake.
     
    Ove godine đaci će dobiti i drugi komplet – jedan za školu, drugi kod kuće, rekla je Moro, podsetivši koliko je teška školska torba, koliko moraju đaci da nose knjiga. U novoj školskoj godini udžbenike ce dobiti učenici svih razreda – od prvog do osmog.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE