Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sekulić: Budva je devastirana

    Ministar turizma i održivog razvoja Crne Gore Predrag Sekulić kazao je da je prostor Budve u urbanističkom smislu devastiran i da ga treba prepustiti sebi samom.
     
    Kako pišu današnje Vijesti, on je na predavanju studentima arhitekture u rektoratu Univerziteta, posebnu pažnju obratio na gradnju u metropoli crnogorskog turizma, ostajući nedorečen i u aluzijama.

    On je rekao da je prethodnih nekoliko godina u Crnoj Gori „bila na sceni nevetrovatna ekspanzija građevinarstva na uštrb, kvaliteta, novih arhitektonskih rešenja i struke“.

    „Na šta nam danas liči Budva, prozor u prozor, dva metra između, bez parkinga, bez stajališta parkova dečijih igrališta, bez svega onoga što se zove urbani život. Naravno oni koji brane taj koncept reći će da Budva ima 10.000 stanovnika, a da leti dođe 100.000. Slažem se Budva uostalom donosi polovinu turističkog prihoda države i ja kao ministar turizma to ne bi trebao da zaboravim. Ali ne zaboravimo da ta Budva živi i zimi, da ljudi dele taj prostor u kojem se nalazi arhitektonski haos“, istakao je Sekulić.

    Na pitanje budućih arhitekata, isprovocirano njegovim priznanjem da je Budva uništena, zašto se bolest ne zaustavi ako se već ne može izlečiti, Sekulić je rekao da mora da poštuje planove opština:

    „Ja sam se kao ministar zakleo da ću da poštujem zakone. Ne mogu nekome ko ima plac u centru Budve i ima pravo da gradi zabraniti, a svi oko njega su izgradili. U centru Petrovca je investitor hteo da gradi objekat od sedam do 11 spratova. Iako je imao pravo nesam potpisao dozvolu. Čovek je otišao na sud, dobio i mi smo dužni da izdamo dozvolu“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE