Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIKOM gradi centar za prodaju i servisiranje „Fiat“ brendova

    Preduzeće za razvoj grada Kragujevca prodalo je, na jučerašnjoj aukciji, privatnoj kompaniji NIKOM dva hektara zemljišta, u Industrijskoj zoni „Servis 2“, za gradnju regionalnog Centra za prodaju i postprodaju vozila i rezervnih delova, servisiranje, tehnički pregled, registraciju, osiguranje i skladištenje zaliha (terminal) vozila svih pet „Fiat“-ovih brendova („Fiat“, „Alfa“, „Lancia“, Komercijalna vozila i Jeep).
     
    Grad Kragujevac je NIKOMU lokaciju, u zoni „Servis 2“, prodao po ceni od 6.000 evra po aru, odnosno za oko 1,2 miliona evra, s time što se, u ovom slučaju, radi o prvoj primeni novog Zakona o kupovini građevinskog zemljišta u centralnoj Srbiji. Pojednostavljeno, NIKOM je, shodno novoj zakonskoj regulativi, a za razliku od dosadašnjih investitora koji su zakupljivali zemljište na rok od 99 godina, juče trajno kupio lokaciju za gradnju svog poslovnog objekta. Prethodno je, prema rečima direktora te firme Slobodana Nikolića, sa „Fiat“-om potpisao osam ugovora o uslugama u budućem regionalnom centru.
     
    – Na kupljenoj lokaciji gradićemo poslovni objekat površine oko 5.000 kvadratnih metara, koji će pružati kompletne usluge svim kupcima i vlasnicima vozila FIAT-ovih brendova u centralnoj Srbiji. Početak izgradnje centra predviđen je u septembru, do kada ćemo pripremiti tehničku dokumentaciju, pribaviti potrebne dozvole, obezbediti izvođača radova – kaže za „Danas“ Nikolić.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE