Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deloitte traži kompanije sa najbržim rastom

    Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte najavila je početak procesa registracije za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u centralnoj Evropi. Projekat pod nazivom “Technology Fast 50“ ima za cilj rangiranje tehnoloških kompanija sa najbržim rastom prihoda u centralnoj Evropi, u poslednjih pet godina (2007-2011).
     
    U Srbiji se sprovodi petu godinu za redom, dok se na području centralne Evrope sprovodi već trinaestu godinu.
     
    Za plasman na dve Deloitte-ove rang liste, 50 najbrže rastućih (Fast 50) i Zvezde u usponu (Rising Stars), kompanije moraju da ostvare godišnje prihode veće od 50.000 evra za prvu listu i 30.000 evra za drugu listu.
     
    Kategorija „Zvezde u usponu“ obuhvata mlade kompanije sa brzim rastom koje posluju manje od pet godina, gde se najbolji rangiraju na osnovu prosečnog rasta prihoda ostvarenih tokom poslednje tri godine, dok će u kategoriji „Velikih pet“ biti uvrštene samo one kompanije čiji su prihodi u 2011. godini bili veći od 25 miliona evra.
     
    Da bi se prijavili na konkurs, kompanije treba da se registruju na veb strani, gde zainteresovani mogu saznati i više informacija o kriterijumima koje bi kompanije trebalo da ispune kako bi se plasirale na neku od lista. Kako se ističe u saopštenju, proces registracije će biti završen 13. jula.
     
    Pedeset kompanija koje se budu plasirale na listu za centralnu Evropu automatski će biti nominovane za takmičenje za 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA regionu (Evropa/Bliski Istok/Afrika).
     
    Kada je reč o osnovnim kriterijumima za prijavu, tehnološka kompanija treba da poseduje sopstvenu tehnologiju koja značajno doprinosi operativnim prihodima, ili da ulaže značajan deo prihoda u istraživanje i razvoj tehnologije.
     
    Neophodno je da sedište kompanije bude unutar jedne od zemalja centralne Evrope, kao i da kompanija nije predstavništvo, odnosno nije u većinskom vlasništvu neke druge kompanije i da poseduje sopstvenu tehnologiju koja značajno doprinosi operativnim prihodima.
     
    Prošlogodišnji pobednik je rumunska internet kompanija Vola.ro Student Adventures S.R.L., koja se po prvi put našla na listi 50 brzorastućih tehnološskih kompanija centralne Evrope i koja je zabeležila petogodišnji rast prihoda od 6.219 odsto (od 2006. do 2010. godine). Poljska firma Selvita S.A. je bila najbolje plasirana kompanija na listi Zvezde u usponu.
    Srpska firma MadNet je prošle godine zauzela 45. mesto na listi, dok je kompanija Bitgear Wireless Design Services zauzela 10. mesto u kategoriji Zvezde u usponu.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE