Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ako ste prava plavuša, možete da zaradite i do 250 funti

    Žene iz Velike Britanije našle su originalan način kako da nađu novac za otplatu dugova – prodaju svoju kosu.
     
    Ako ste prava plavuša, možete zaraditi i do 250 funti, jer prirodna plava kosa je najtraženija. Duga plava kosa godinama je bila ponos Anet Mur, ali računi se moraju plaćati.
     
    „Zaista mi je potreban novac. Možda ću ga iskoristiti za putovanje s prijateljima, ali mislim da ću ga staviti na stranu da platim račune“, priča Mur.
     
    Nekad je kosa pristizala iz Kine, Indije i Istočne Evrope, sada sve više žena ide Anetinim stopama. Prodaja kose postala je prava industrija, a prihodi su multimilionski.
     
    Kompanija Bloomsbury primi 40 koverata s kosom sedmično, koja će završiti ili kao perika ili će biti prodata za pravljenje ekstenzija.
     
    Novost na tržištu
     
    „Perike Bloomsbury“ jedan su od retkih salona koje krasi naziv salon za berbu. Vlasnik Grejam Vejk kaže: „Ovo je novost i na našem tržištu. Trenutno 50 odsto naše sirovine kupujemo u Velikoj Britaniji, a usudio bih se reći da ćemo za godinu dana moći sve kupovati na domaćem tržištu.“
     
    Stotinu hiljada funti Vejk će potrošiti ove godine na kupovinu kose. Stotinu i dvadeset funti zaradiće Anet, ali njena kosa biće prodata za mnogo više novca.
     
    „Klijenti vole da dođu i pogledaju svu ovu neobrađenu kosu. Izaberu neke repove, koje mi tada obradimo i napravimo im ekstenzije.“, kaže Vejk, prenosi Al Jazeera Balkans.
     
    Mur je prezadovoljna brzom zaradom i novom frizurom. No, do idućeg puta moraće da sačeka barem pet godina – dok joj kosa naraste.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE