Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Devet godina Centra za minimalno-invazivnu hirurgiju

    Centar za minimalno-invazivnu hirurgiju Kliničkog centra Niš obeležio je devetogodišnjicu postojanja.
     
    Minimalno invazivna metoda je u početku bila eksperimentalnog karaktera, a kasnije se dokazala kao izuzetno uspešna. Glavne karakteristike metode su da se prilikom ove metode ne vrše veliki rezovi na tkivu odnosno pacijent se u centru zadržava maksimalno dan ili dva posle operacije. One se obavljaju uz sonde i mini kamere tako da hirurg zna kako da interveniše, a prethodno nije izvršio duboki rez na telu pacijenta.
     
    Doktor Veroljub Pejčić, direktor centra rekao je tokom susreta s novinarima da se godišnje obavi oko 1.050 operacija.
     
    – Ne sećam se da je neko od pacijenata za sve ove godine odbio zahvat bez klasičnog hirurškog reza, a da je kasnije bio nezadovoljan. Mi godišnje najviše operišemo kilu i to oko 750 operacija. Laporaskopski intervenišemo u slučajevima obolele žučne kese, patološke gojaznosti… Moram da se zahvalim svima koji su nekada i sada prepoznali minimalno invazivnu metodu kao naprednu-rekao je dr Pejčić.
     
    Prof. dr Borislav Kamenov, prvi čovek Kliničkog centra Niš čestitao je godišnjicu postojanja ove specifične klinike.
     
    – Od izuzetnog značaja je da se tkivo ne seče kao u klasičnim hirurškim operacijama jer pacijent mnogo manje pati, a pogotovu što se za maksimalno 24 sata pusti na kućno lečenje – naveo je Kamenov.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE