Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi standard u Pekingu: U javnom WC-u ne više od dve muve

    Pekinška gradska uprava postavila je nove standarde kada je reč o održavanju čistoće u javnim toaletima, a među njima je i odredba prema kojoj nadzornici u njima ne smeju „zateći“ više od dve muve.
     
    Odredbu je donelo komisija gradske uprave Pekinga, koje je postavilo i standarde koji se odnose na kante za smeće, ali i za mirise, odnosno smrad u toaletima. Nije poznato hoće li osobe koje održavaju čistoću toaleta biti kažnjene ukoliko ne ispune zadate standarde i ako hoće, na koji način kazna biti ostvarena, prenosi BBC .
     
    Nova pravila takođerse odnose na obuku spremača ili spremačica i na pravilno korišćenje pomagala i sredstava za čišćenje. U skladu s odredbama, u toaletu se, u trenutku kada se pojavi interna kontrola ne smeju zateći više od dve muve, kao ni više od dva odbačena predmeta u kantu za smeće.
     
    Komisija gradske uprave objasnila je kako je odredbe donelo zbog svesti o povećanju nivoae higijene u javnim toaletima koji se nalaze u parkovima, u turističkim delovima grada, u podzemnim železnicama, na železničkim stanicama, u bolnicama i u tržnim centrima. Većina javnih toaleta moraće biti prilagođena starijim osobama i invalidima.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE