Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekonstrukcija bolnice u Sremskoj Mitrovici

    Sremskomitrovačku opštu bolnicu posetio je Nebojša Malenković, vd direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, i tom prilikom najavio početak kompletne rekonstrukcije internog i neurološkog odeljenja.
     
    „Sredstvima Fonda u iznosu od preko pedeset miliona dinara i uz finasijsku pomoć lokalne samouprave, konačno će početi radovi na rekonstrukciji i adaptaciji stare zgrade, gde su smešteni Interno i neurološko odeljenje. Postupak za početak radova traje još od 2008. godine, ali zbog drugih prioriteta u Vojvodini, sa realizacijom ovog projekta se dugo kasnilo“, izjavio je za medije Nebojša Malenković.
     
    Zgrada koja datira iz 1826. godine do kraja godine dobiće svoje novo ruho. U toku su pripremne radnje za početak radova, a već narednih dana krenuće se i sa realizacijom.
     
    „Pacijenti sa najčešćom patologijom na ovom području (srčana oboljenja) imaće kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a zaposleni na ovom odeljenju bolje uslove za rad“, rekao je dr Goran Ivić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja Opšte bolnice Sremska Mitrovica.
     
    Inače, Interno odeljenje sa neurologijom poseduje preko 100 bolničkih postelja i čini trećinu od ukupnog bolničkog posteljnog fonda, i najveći broj pacijenata iz celog Srema, upravo se ovde hospitalizuje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE