Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Indonezija ulaže u geotermalnu energiju

    Vlada Indonezije osigurala je oko 367 miliona dolara za finansiranje izgradnje geotermalnih energetskih postrojenja, izjavio je jedan viši indonezijski sekretar.
     
    Novac će osigurati State Investment Agency (Državna investicijska agencija), koja je i inače zadužena za finansiranje velikih infrastrukturnih projekata. Soritaon Siregar, predsednik SIA-e, rekao je kako će osim osiguranja sredstava za geotermalne elektrane, oko 300 miliona dolara biti osigurano za kompanije koje žele graditi mikro-hidroelektrane.

    Soritaon je izjavio da će u vrlo skorom roku Vlada potpisati tri energetska ugovora i dodao da Vlada podstiče nacionalnu energetsku kompaniju PLN i nezavisne proizvođače električne energije na ulaganja u „čistu“ energiju.

    Pertamina Geothermal Energy (PGE), geotermalna divizija naftne i gasne kompanije Pertamina, planira izgradnju dve geotermalne elektrane ukupne snage 110 MW. Cena ovog projekta iznosi 270 miliona dolara.

    Indonezija je arhipelag više od 17.000 ostrva sa mnogo aktivnih vulkana i zbog toga je jedna od najboljih lokacija za iskorištavanje geotermalnih izvora. Geotermalna energija i drugi obnovljivi izvori energije trenutno su zastupljeni u indonezijskom energetskom miksu sa 5.4%.
     
     
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE