Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Priznanja za najbolje na poljoprivrednom sajmu

    U okviru 79. Međunarodnog poljoprivrednog sajma sinoć su na tradicionalnoj priredbi „Veče šampiona“ dodeljena vrhunska priznanja tog sajma“ za kvalitet proizvoda.

    Veliki šampionski pehari uručeni su kompanijama “Carnex“, “Agroživ“, “Timomed“, PIK-Bečej, mlekarna “Celie“, BB “Minakva“, IN SPE, “Dijamant“,“BMB Delta“, “13. jul – Plantaže“, zatim Fabrici sokova “Pirela“, Nacionalnom udruženju vinara i vinogradara Crne Gore, Udruženju proizvođača rakije “Srpska rakija“, Udruženju vinogradara i vinara Srbije – Vivis, Institutu za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Fabrici stočne hrane “Komponenta“.

    Laskavom titulom apsolutnog šampiona kvaliteta okitili su se „Carnex“ Vrbas, za vrhunski kvalitet i brojne inovacije u asortimanu i prezentaciji proizvoda, i Fabrika sokova “Pirela“ iz Danilovgrada, lider u proizvodnji vrhunskokvalitetnih voćnih sokova, nektara i sirupa i za visok kvalitet osvežavajućih bezalkoholnih pića. Dobitnici velikog šampionskog pehara sa titulom apsolutnog šampiona u stočarstvu su farma svinja “Beuković“, Goran Čolić, Milorad Čuletić, Kompanija “Agroživ“, Opštinska uprava Opštine Svilajnac, Zoran Turaković i Ergela “Bulić“.

    Uručena su i priznanja “Najbolji u agrobiznisu“, a dobilo ih je 27 pojedinaca, naučnih institucija i udruženja privrednika. Za najboljeg menadžera u agrobiznisu za 2011. godinu izabran je Jaroslav Stupavski, generalni direktor „Carnex“-a. Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Srbije Ljubiša Dimitrijević rekao je da je poljoprivreda izuzetno važna privredna grana, posebno za Srbiju, jer će hrana biti sve traženija, a domaći poljoprivrednici imaju šta da ponude na tržištima van naše zemlje. On je dodao da će ulaganja u ovu privrednu granu dovesti do povećanje produktivinosti i profitabilnost, a to će, kako je kazao, doprineti povećanju kvaliteta života na selu.

    Austrija, zemlja partner 79. međunarodnog poljoprivrednog sajma, za uspešan nastup je nagrađena Velikim šampionskim peharom.

    Potpredsednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić je rekao da priznanja dobitnicima moraju biti obaveza da nastave u istom pravcu. On je naglasio da je poljoprivrednicima potrebno obezbediti atmosferu u kojoj će raditi na dobrobit svima, a u korist budućih generacija.

    Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić je istakao da su za vrhunski kvalitet 79. međunarodnog poljoprivrednog sajma zaslužni pre svega izlagači. Zahvaljujući se u ime nagrađenih, direktor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo „Novi Sad“ Borislav Kobiljski rekao je da je zajednička nit, koja sve povezuje i donosi dobre rezultate spoj rada, znanja i nauke, i da su domaća poljoprivreda i stručnjaci, odavno dobro poznati Evropi i zemljama Evropske unije.

    Kobiljski je istakao da su nagrade stečene u veoma teškoj godini za agrar, što, kako je kazao, dodatno pokazuje vitalnost domaće poljoprivrede. Jubilarni 80. Međunarodni poljoprivrednim sajam, kako je njavljeno, biće održan od 18. do 24. maja 2013. godine, a zemlja partner biće Hrvatska.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE