Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Toshiba odustaje od proizvodnje televizora

    Toshiba je objavila da je u martu prekinula proizvodnju televizora u Japanu gde se tržište smanjilo i gde su troškovi previsoki zbog velike vrednosti jena.


    „Prodaja televizora je u velikoj meri opala u Japanu, za 75 odsto krajem 2011. godine u odnosu na onu koja je bila u istom periodu 2010. godine, što je pad koji je premašio naša očekivanja“, izjavio je izvršni direktor „Toshibe“ Norio Sasaki na konferenciji za štampu.
     
    „Ranije smo ipak ostvarivali lepe rezultate“, istakao je Sasaki, ocenivši da je to u sadašnjim uslovima postalo preteško.
     
    Sasaki je rekao i da potpuno napuštanje proizvodnje televizora nije „na dnevnom redu“, s obzirom da su televizori proizvodi za široku potrošnju koji utiču na prepoznatljivost te marke, da imaju potencijalne interakcije sa drugim uređajima te kompanije i da su deo strategije za nova rešenja namenjena kućnoj upotrebi, preneli su francuski elektronski mediji.
     
    S druge strane vrednost Panasonic-a i Sony-a nikada nije bila niže u proteklih 30 godina, a stručnjaci tvrde da je to posledica gubitaka u njihovim poslovima proizvodnje televizora. Tako je prošle godine Panasonic ukinuo 17.000 radnih mesta, a Sony je uručio 10.000 otkaza.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE