Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Evropi pala prodaja automobila

    Prodaja novih automobila u Evropi pala je u aprilu za 6,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine, uz dvocifrene stope pada u krizom zahvaćenima Italiji i Španiji, objavilo je Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA).
     
    Ukupno je u aprilu u 26 od ukupno 27 članica Evropske unije, uz izuzetak Malte, registrovano 1.017.912 novih automobila. U prva četiri meseca ove godine registrovano ih je 4.332.342, što je 7,5 odsto manje nego u istom lanjskom periodu, izvestila je ACEA. Na podatke nije uticao kalendarski faktor budući da je mesec imao isti broj radnih dana kao i prošlogodišnji april.
     
    Prodaja je porasla samo na britanskom i nemačkom tržištu, za 3,3 odnosno 2,9 odsto, dok je u Francuskoj pala 1,9 odsto. Italija i Španija zabiležile su pak dvocifreni pad prodaje, od 18 i 21,7 odsto, pokazuju podaci ACEA-e.
     
    Od januara do aprila Nemačka i Velika Britanija uspele su da održe potražnju, uz rast od 1,8 i 1,4 odsto, dok je na ostalim glavnim tržištima zabiležen pad u rasponu od sedam odsto u Španiji do 17,5 odsto u Francuskoj i 20,2 odsto u Italiji. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE