U nedelju tradicionalna "Beogradska Coca-Cola biciklijada"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U nedelju tradicionalna “Beogradska Coca-Cola biciklijada”

  Tradicionalna „Beogradska Coca-Cola biciklijada“ koju organizuju Asocijacija „Sport za sve“, Skupština grada Beograda i Coca-Cola sistem, održaće se po osmi put u nedelju 20. maja.                
   
  Ljubitelji biciklizma i rekreacije okupiće se između 10 i 11 časova na Trgu Republike, gde će dobiti neophodne instrukcije posle čega će krenuti u laganu rekreativnu vožnju do Ade Ciganlije. Očekuje se učešće nekoliko hiljada biciklista svih generacija koji će zajedno promovisati zdrav i aktivan način života.

  Petar Stakić, programski direktor Asocijacije “Sport za sve” izjavio je da je ovo jedan od najmasovnijih beogradskih sportsko-rekreativnih događaja koji promoviše ideju biciklizma i aktivnog i zdravog načina života. „Beogradska Coca-Cola biciklijada je odlična prilika da mnogi naši sugrađani obiđu, a gosti prestonice upoznaju Beograd na dva točka na zabavan način. Rekreativna vožnja ističe bicikl kao ekonomično, turističko ali i ekološko sredstvo kojim čuvamo životnu sredinu, istovremeno čineći dobru stvar za svoje zdravlje“, dodao je Stakić.

  „Beogradska Coca-Cola biciklijada“ je vožnja u kojoj pobeđuju svi učesnici bez obzira na uzrast i zato je idealan povod za okupljanje cele porodice, školaraca, sportskih klubova, rekreativaca.

  „Izuzetno nam je  zadovoljstvo što i ove godine podržavamo ovu značajnu manifestaciju, koja je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti kojima je Coca-Cola sistem povezan sa rekreacijom i sportom. Savremen tempo života nameće fizičku aktivnost kao neophodni element zdravog života, a bicikl je idealan način da se rekreiramo, izbegnemo gradske gužve i manje zagađujemo životnu sredinu. Ovogodišnji slogan „Aktivni za zdrav život“ trebalo bi da bude moto svih naših sugrađana, posebno mladih, kako bi rekreativni sport uvrstili u svoju svakodnevnu rutinu“, rekla je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola sistema koji je tradicionalni pokrovitelj ove manifestacije.

  „Beogradska Coca-Cola Biciklijada“ će na osnovu iskustava i nastojanja da ne blokira saobraćaj u gradu u dužem trajanju, imati sledeću trasu dugu oko sedam kilometara: Trg Republike, Kolarčeva, Kralja Milana, Kneza Miloša, Bulevar Vojvode Mišića do Ade Ciganlije.

  Na cilju „Beogradske Coca-Cola biciklijade“, svi učesnici dobiće simboličnu biciklističku vozačku dozvolu sa brojem koji će im omogućiti učešće u nagradnoj lutriji, a najsrećnije očekuju i vredni pokloni – bicikli, turistička putovanja sportske i druge nagrade.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE