Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prikupljanje potpisa za rušenje „Kontrasta“

    Iako je MUP prihvatio „Tamarin zakon“ za izmenu tri zakona o zaštiti dece, omladine i novinara, advokat Branko Miladinović, otac poginule novinarke Tamare (25), jedne od šest žrtava požara u novosadskoj diskoteci „Kontrast“, neće se tu zaustaviti. Zajedno sa ostalim roditeljima postradalih, nastavlja prikupljanje potpisa podrške za rušenje ostataka izgorele diskoteke. 

    Peticiju je već podržalo na stotine ljudi iz Novog Sada i drugih delova Vojvodine, ali i iz Vranja, Kragujevca, Hercegovine… 

    „Posle takve tragedije, ne bi bilo umesno, a ni humano, da se ta diskoteka renovira i ponovo služi istoj svrsi. Ako je čuvena Šilerova sravnjena sa zemljom za dva sata, zašto bi bio problem da se jedan ovako ružan „spomenik“ poruši, kaže Miladinović. 

    „Tamarin zakon“ određivaće broj posetilaca na osnovu kvadrature lokala. Predlogom ovog zakona precizirano je da svakom posetiocu „pripada“ 1,82 kvadrata prostora. Time se vlasnici kafića obavezuju da prvenstveno misle na živote gostiju, pa tek potom na zaradu. Prema mišljenju ožalošćenih roditelja, to mesto treba za sva vremena da bude opomena svima, kako se više nikada zbog nečije neodgovornosti ne bi ugasio nijedan mladi život. 
     
    U katastrofalnom požaru u novosadskoj diskoteci „Kontrast,“ u noći između 31. marta i 1. arpila ove godine, u dimu su ugušeni: Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gackog, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde. 
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE