Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „PharmaS“ počinje proizvodnju generičkih lekova u Zrenjaninu

    Farmaceutska kompanija „PharmaS“ najavila je danas da će za nekoliko meseci početi proizvodnju u novoj fabrici generičkih lekova u Zrenjaninu, u koju je investirala 11 mil EUR.
     
    Kompanija „Pharmas“, u vlasništvu hrvatskog biznismena Luke Rajića, prisutna je na tržištu Srbije od kraja 2010. godine, kada je kupila farmaceutsku kompaniju „Ni medic“, koja ima pogon u Beogradu i preduzeće za distribuciju lekova „In med“. Direktor kompanije „PharmaS“ u Srbiji, Radivoj Topalov, kazao je da su kapaciteti pogona za proizvodnju lekova u Beogradu popunjeni i da je nastala potreba za otvaranjem nove fabrike, u Zrenjaninu.
     
    – Fabrika će imati kapacitet dovoljan za snabdevanje srpskog tržišta i izvoz. „PharmaS“ proizvodi osam lekova koji se nalaze na listi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a dominira kardiovaskularna paleta jer su bolesti iz te oblsti najzastupljenije – rekao je Topalov.
     
    On je naveo da „PharmaS“ ternutno izvozi iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, a uskoro će izvoziti i u druge zemlje regiona.
     
    Kompanija „PharmaS“ Srbija trenutno ima sedamdeset zaposlenih i taj broj će se, prema rečima Topalova, povećavati. Fabriku „PharmaS“ u industrijskoj zoni Bagljaš u utorak je posetio i gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov, koji je kazao da je zadovoljstvo što će pored novih radnih mesta Zrenjanin dobiti izuzetno lepu i moderno opremljenu kompaniju.
     
    Beogradska firma „In med“ je 2008. godine u industrijskoj zoni Bagljaš u Zrenjaninu počela izgradnju fabrike lekova, a hrvatski „Pharmas“ je preuzeo tu fabriku i dogradio nove objekte.
     
    U Zrenjaninu već posluje Fabrika lekova „Jugoremedija“, a u završnoj fazi su i radovi na izgradnji „Penfarma“ koju grade njeni mali akcionari.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE