Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Železara „Smederevo“ uskoro dobija strateškog partnera

    Železara „Smederevo“ će u najskorije vreme dobiti respektabilnog strateškog partnera, najavio je danas ministar ekonomije Nebojša Ćirić.

    „Tri ozbiljne firme su otkupile tendersku dokumentaciju za Železaru. Njihov zahtev, koji je Vlada Srbije usvojila, bio je da im omogućimo dodatni rok do 45 dana kako bi mogli da obave dodatne analize. Posle toga očekujemo da će te kompanije dostaviti obavezujuće i kvalitetne ponude, kako bi smederevska železara dobila respektabilnog strateškog partnera,“ rekao je Ćirić za „Večernej novosti“.

    On je izrazio očekivanje da će Železara dobiti dobrog partnera, koji će investirati u dalji razvoj fabrike, obezbediti obrtna sredstva i garantovati sigurnu budućnost te firme.

    Potez Vlade Srbije da otkupi Železaru bio je iznuđen, ali to smo morali da uradimo zbog značaja te firme za kompletnu našu industriju, zbog očuvanja radnih mesta i mnogobrojnih drugih malih i srednjih preduzeća koja se „naslanjaju“ na smederevsku železaru, istakao je Ćirić.

    Ministar je najavio i da su za saradnju sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) „Bor“ zainteresovane najmoćnije svetske rudarske korporacije, poput američkog „Friport-Mekmorana“, koji je dostavio pismo o namerama za strateško partnerstvo sa RTB „Borom“, a za taj posao je zainteresovan i britansko-australijski „Rio Tinto“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE