Sezoncima na moru plata 1.500 EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sezoncima na moru plata 1.500 EUR

  Tokom letnje sezone traže se konobari, kuvarice, čistačice, kopači. Za ugostitelje najviše posla na hrvatskom primorju.
   
  Dnevno u Srbiji može da se zaradi od 2.000 do 3.000 dinara, a mesec dana na moru donosi od 350 do 1.500 evra. Kriza je i ovde učinila svoje. Ponuda u Srbiji je siromašnija, a sezona na primorju kraće traje.
   
  “Već prošle godine osetilo se da kompanije manje ulažu u marketing, pa je i posla bilo manje nego inače. Nije bilo previše posla ni za fizičke radnike na gradilištu. Među zanimljivim oglasima primetili smo da se traže di-džejevi u Crnoj Gori” , objašnjava Elena Erdeljanović, iz „Infostuda“.

  Ko se iole razume u ugostiteljstvo, i ove godine ima šansu da zaradi na moru. Najviše posla trenutno nude hrvatski primorci u hotelima i restoranima.

  “Obezbeđeni su stan i hrana, a plate se kreću od 600 do 1.500 evra za vrhunske kuvare. Koliko dugo će raditi, zavisi od potrebe poslodavaca. Možda dva, a možda i pet meseci. Radnike traže i ugostitelji iz Crne Gore, ali su plate tamo manje kreću se od 350 do 1.000 evra” , objašnjavaju u agenciji za zapošljavanje „Agava“.

  Motika u Sremu postala je ukleta poljoprivredna alatka. Od nje „kao đavo od krsta“ danas beži staro i mlado, iako je na spisku nezaposlenih ukupno 32.000 ljudi, od kojih je trećina nekvalifikovana radna snaga. Na njivi neće da rade ni za 2.500 dinara dnevno.

  “Danas naći kopača u selu je „nemoguća misija“. Da nudiš dnevnicu u suvom zlatu, čini mi se, i tada bi odbili da uzmu motiku u ruke” , ostaje u čudu vremešni Stojan Kostić, iz Laćarka, koji nije našao kopače za dnevnicu od 2.000 dinara.

  Nezaposlenima nije teška samo motika, već i berba voća i povrća. Muku muče voćari i povrtari kako obezbediti dovoljno radnika nudeći od 150 do 250 dinara po satu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE