Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Veliko interesovanje za deonicama Facebook-a

    Potražnja za deonicama Facebook-a već je nadmašila rekordnu početnu javnu ponudu, kaže upućeni izvor.
     
    Uprkos zabrinutosti zbog usporavanja rasta, visoke određene vrednosti deonica i naznaka da kompanija ima problema sa povećanjem prihoda od mobilnog oglašavanja, institucionalni investitori zasad pokazali interes za više deonica nego što Facebook ima na raspolaganju, rekao je izvor za Rojters.
     
    Analitičari kažu da je kompanija, koja želi da prikupi oko 10,6 milijardi dolara prodajom više od 337 miliona deonica po ceni od 28 do 35 dolara, može podići cenovni opseg ako potražnja bude bila dovoljno jaka.
     
    Jedan veliki institucionalni investitor naručio je u sredu veliku količinu deonica a nastojao je i dodatno povećati narudžbinu, kazao je drugi neimenovani izvor upoznat s IPO.
     
    Facebook je to odbio da komentariše. Očekuje se da će trgovanje akcijama kompanije početi 18. maja.
     
    Analitičari ističu da će Facebook dugoročno morati da pronađe način kako da zaradi na porastu broja korisnika koji pristupaju Facebook-u putem mobilnih uređaja, poput pametnih telefona. Facebook inače većinu zarade ostvaruje oglašavanjem, a tek nedavno počeo je objavljivati i ograničene oglase na mobilnoj verziji svoje mreže. Ovih dana sve više se govori o promenama koje će uslediti po izlasku Facebook-a na berzu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE