Na šta se u Srbiji troši prva plata?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na šta se u Srbiji troši prva plata?

  Prva plata najčešće se potroši na podmirivanje dugova i plaćanje računa, pokazalo je istraživanje sajta poslovi.infostud.


  Od anketiranih 1.700 ispitanika, svaki treći učesnik je od prve plate odlučio da kupi poklone za svoje najbliže i da časti prijatelje izlaskom ili večerom u nekom restoranu.
   
  Takođe, četvrtina ispitanika je svoju prvu platu vrlo rado potrošilo na dugo željeni odlazak u kupovinu. Žene najčešće kupuju garderobu, cipele, nakit, parfeme, šminku. Ni muškarci ne zaostaju u trošenju prve zarade, iako novac troše na drugačije proizvode. Oni tako najčešće kupuju tehniku, pojačala, kompjutere, monitore, kućne bioskope, ali i konzole i igrice.
   
  Većina ispitanika prvu platu odmah potroši, ali je pet odsto njih odlučilo da štedi, te su prvu platu “sklonili sa strane” ili uplatili na štednu knjižicu.  Isti procenat ispitanika odlučilo je da prvu platu uloži u dodatnu edukaciju, kurs stranog jezika ili nekog drugog zanata.
   
  Međutim, prva plata se najređe koristi za putovanje. Svega dva procenta učesnika istraživanja odluči da svoj prvi zarađen novac potroši tako što će uplatiti letovanje ili otputovati u neku stranu zemlju.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE