Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  4 GREŠKE KOJE MOGU POMOĆI vašoj karijeri

  Ljudi prave greške, naročito na poslu kada su umornu, neispavani, pritisnuti rokovima i tako dalje… Nadređeni ih retko opraštaju stoga greške vidimo kao najgoru stvar koja nam se može dogoditi. Ipak, nije uvek tako.

  U istraživanju koje je objavio Success traženo je da razlislite koje su vam greške donele dobro na duge staze. Sa druge strane, koje su vam greške naudile karijeri?

  Evo zaključaka:

  Reći svemu DA

  Ovo je najčešća i najveća greška u karijeri ali se iz nje može izvući poučna lekcija. Neki bi rekli da morate da naučite kada i gde da povučete liniju u pesku. Linija između toga da ste dobar zaposlen i ’devojka za sve’ je tanka. Sa druge strane, nikada ne znate kada je neko od pitanja na koje odgovorite sa ’da’ sledeća prilika za vaš poslovni uspeh. Otvorenost za nove pobede i pravi uspeh je otvorenost ka prilikama. Iako često kritikuju ljude koji su spremni da prihvataju sve, vi budite uvereni da se dobrota uvek vrati i da su neka od vrata koja otvarate ona koja vode ka visokom cilju. ’Da’ znači da tragate ka rešenju svake situacije.

  Raditi za budalu

   Užasan šef je odličan da vam otvori oči i pokaže gde ne želite da radite ili kako ne želite da se ophodite prema drugima. Sve to možemo zaključiti upravo jer smo osetili na svojoj koži. Jedan od učesnika istraživanja je rekao da je izgledalo kao greška pihvatiti određenu poziciju s obzirom na to da su svi pričali o menadžeru koji će mu biti nadređeni. Ipak na kraju je rekao „Završio sam naučivši o sebi mnogo više nego što sam ikada očekivao“.

  Dobiti otkaz zarad svojih uverenja

  Nisu svi spremni da rizikuju otkaz zarad zučne rasprave. Ovaj savet je stigao od čoveka koji je odbio da pročita govor za koji je smatrao da je neetički i obmanjujuć za dobavljače kompanije. On je tom prilikom otpušten ali je i godinama kasnije rekao da nimalo ne žali. Čvrst i etički stav stvaraju dobru sliku o vašem karakteru. Ako to primete relevantne osobe započinjete put ka uspehu.

  Pretpostavljati da ste u pravu

  U ljudskoj je prirodi želja za pokazivanjem znanja drugima, saradnicima i klijentima,a  naročito šefu. Ali niko od nas nije stručnjak u svemu. Mnogi navode da su najbolje situacije naučili kada im je ego bio zdrobljen. Prihvatanje greške i nedostatak znanja su odličan način da učite. Na kraju shvatite da je sasvim u redu da nekada niste u pravu. Kada naglas kažete ’nisam bio u pravu’ drugi vas mnogo više cene.

  [preporucene_vesti ids=“114305, 113444, 111812″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE