Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi Sad dobija biciklističku stazu do Iloka?

    Novi Sad je izdvojio oko 350.000 EUR za izradu studije izvodljivosti izgradnje biciklističke staze od Novog Sada do Iloka, rečeno je prilikom održavanja manifestacije „Cikloivent“ kod glavnog ulaza Štranda. Pomenutu studiju uradio je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.
     
    Prema rečima gradonačelnika Igora Pavličića studija je deo projekta unapređenja međunarodne dunavske biciklističke rute, a Grad je već otpočeo sa aktivnostima u vezi sa projektovanjem i izvođenjem radova na izgradnji biciklističkih staza na pomenutom potesu.
     
    – Ovaj projekat omogući će Gradu da učestuje na novim raspisanim konkursima za dodelu bespovratnih sredstava iz evropskih fondova. Ideja nam je da naše opštine i regije povežemo biciklističkom stazom uz Dunav do Bačke Palanke, odnosno Iloka.
     
    Značaj ovog projekta iskazuje se i u činjenici da je biciklizam u ekspanziji i brojni turisti dolaze u naš grad upravo ovim dvotočkašima – kazao je Pavličić podsećajući da je u Novom Sadu već uveden gradski bicikl, uređen je kej i obezbeđeni su različiti sportsko rekreativni sadržaji.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE