Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijani najbliži srbobranskom Elanu

    Iako dosad nijedna od dve aukcijske prodaje nije bila uspešna za fabriku za preradu voća i povrća “Elan” u Srbobranu, poslednjih dana pojavili su se strani investitori, koji su zainteresovani da kupe i pokrenu proizvodnju u ovoj nekada nadaleko poznatoj fabrici.


    Budući da je “Elan” svojevremeno bio okosnica mesta, u kome je bilo zaposleno oko 1.200 ljudi, Srbobranci se nadaju da novi vlasnik znači pokretanje ozbiljne proizvodnje, a samim tim i otvaranje radnih mesta.

    Kako nezvanično saznajemo, trenutno se interesuju četiri investitora, a meštani veruju da će fabriku kupiti italijanska firma “C.G.E. Milano”, čiji je vlasnik Viliam Milovan, pogotovo što je delegacija italijanske asocijacije EKSPO u Srbiji nedavno obišla fabriku.

    Ukoliko na sledećoj aukciji, za šta se pripremaju ponude potencijalnih kupaca, “Elan” pripadne Italijanima, rečeno je da bi u tom slučaju trebalo da se pokrenu tri linije proizvodnje, i to za preradu voća, povrća i proizvodnju kandiranog voća.

    Takođe, prilikom obilaska fabrike, procenjeno je da bi za planirani obim proizvodnje bilo angažovano oko 400 radnika, dok bi još njih 600 bilo uposleno tokom sezonskih radova.

    Fabrika za preradu voća i povrća “Elan” u vlasništvu je Razvojne banke Vojvodine, koja je napravila procenu vrednosti ove imovine na 1,8 miliona evra.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE