Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren proizvodno logistički kompleks u Novom Sadu

    Novi Sad je od danas bogatiji za još jedan poslovno-logistički kompleks. Reč je o objektu koji se nalazi u Slobodnoj zoni, veličine 3000 kvadrata, vrednom 110 miliona dinara. Radovi su završeni u rekordnom roku, a budućim investitorima kompleks će omogućiti da sve radnje obave na jednom mestu i krenu sa poslom za dve nedelje.
     
    Otvarajući objekat, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je do sada otvoreno 18 industrijsko-radnih zona, čime se stvaraju bolji uslovi za dolazak stranih investitora.
     
    „Već je potpisan predugovor sa italijanskom kompanijom iz metalskog kompleksa, koja će zaposliti 50-oro ljudi. Investitori dolaze kada im pripremite infrastrukturu, kada finansirate radna mesta i kada im omogućite da posluju kao u svojim državama“, zaključio je Pajtić.
     
    Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je da je taj objekat ispunio uslove grada, tako da je dobio oslobađanje od troškova za komunalno opremanje od 50 odsto, pošto je vredan milion evra, što će omogućiti novo zapošljavanje.
     
    „Na potezu Rimskih Šančeva gradimo zonu veličine 50 hiljada kvadrata i uz auto put nam je potrebna jedna zona veličine 60 hiljada kvadrata. Svima ćemo dati maksimalne pogodnosti, samo da bi obezbedili ovakve i slične investicije“, rekao je Pavličić.
     
    Direktor slobodne zone Srđan Egić izjavio je da će u okviru logističko proizvodnog dela biti i IT sektor i poslovni inkubator, koji će omoguiti da 20 kompanija otvori svoje poslovnice.
     
    „Pored logističko proizvodnog dela imamo i IT sektor, poslovni inkubator, koji će omogućiti da 20 kompanija otvori svoje poslovnice i dodatno pojača izvoz Novog Sada, jer je opštepoznato da 70 odsto softverskog inžinjeringa u Srbiji dolazi iz Novog Sada“, rekao je Egić.
     
    Poslovni partneri i strani investitori na jednom mestu završavaće sve neophodne radnje kako bi pokrenuli biznis u što kraćem roku, naglasio je direktor Slobodne zone.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE