Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Literatura dostupna za 3.000 studenata

    Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić otvorio je u subotu biblioteku u Univerzitetskom kampu, u okviru Studentskog doma „Car Lazar“ u Novom Sadu.


    Ova savremena biblioteka, u koju je Studentski centar investirao oko 6,2 miliona dinara, ima i internet učionicu, a moći će da je koriste stanari svih domova, odnosno oko 3.000 studenata.

    Pajtić je istakao da je svrha ove vredne investicije da obogati i upotpuni ono što je Vlada Vojvodine do sada radila, a to je bilo stvaranje materijalne baze, a sada, kako je kazao, došao je red na nadgradnju.

    Predsednik Vlade Vojvodine je podsetio da je pokrajinska administracija u proteklih nekoliko godina u obrazovanje, nauku i studentski standard investirala više od pet milijardi dinara.

    – Omogućili smo da više od 50 odsto studenata Univerziteta u Novom Sadu, u svim gradovima, ima smeštaj koji je prvoklasan, odnosno da budu smešteni u objektima klase A. Dakle, podigli smo studentski standard na vrlo visok nivo, izgradili nekoliko studentskih domova kao što je Studentski dom C u Novom Sadu ili poput Studentskog doma „Zoran Đinđić“ u Somboru, rekonstruisali postojeće studentske domove i sada je vreme za nadgradnju, za ovakve domove u kojima će naši studenti sticati opštu kulturu i imati stalan pristup internet mreži i upoznavanju sa novom literaturom – rekao je Pajtić.

    Kako je još istaknuto u razgovoru domaćina sa predsednikom Pajtićem, ideja je da ovakve savremene biblioteke sa internet učionicom dobiju i drugi gradovi u našoj pokrajini.

    Direktor Studentskog centra Novi Sad Jovan Bjelobaba rekao je da je ideja bila da se na ovaj način našim studentima pomogne na putu njihovog daljeg usavršavanja i obrazovanja na način primeren današnjem vremenu u kojem živimo i radimo. Studenti korisnici studentskog smeštaja u Novom Sadu imaju već jednu biblioteku u okviru Studentskog doma „Slobodan Bajić“, a ova druga po redu doprineće da studenti brže i lakše dođu do potrebne literature i informacija važnih za njihovo školovanje.

    Otvaranju biblioteke su prisustvovali i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Milan Vesković i dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Ilija Ćosić.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE