Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Festival vina „Mediteraneo“ na Kalemegdanu

    Drugi dvodnevni festival vina, gastronomije i vinskog turizma „Mediteraneo“ počeo je danas u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu. Ulaz na festival je besplatan.


    Festival se od klasičnih sajmova razlikuje po nizu stručnih predavanja, praktičnim radionicama, ali i kulturnom i muzičkom programu.
     
    Posetioci će imati priliku da isprobaju razne delikatese – sireve, masline i jela, kao i da degustiraju vrhunska vina, prisustvuju predavanjima o pravilnom konzumiranju vina i mediteranskoj ishrani.
     
    Na festivalu će biti premijerno predstavljeni projekti „Vinski putevi Srbije“, o kojem će govoriti državni sekretar Goran Petković i autori Ana Pandžić i Zoran Rapajić, te „Putevi vina Izraela“ Srđana Ratkovića, lincenciranog vodiča izraelskog ministarstva turizma.

    U dogovoru sa školom kuvanja „Il Primo“ iz Beograda, biće održana kulinarska radionica, na kojoj će biti pripremani mediteranski specijaliteti, a žiri za ocenjivanje biti publika.

    Specijalni gosti su Goran Kovačević, glavni kuvar hotela „Skver najn“ i Dušan Todić.

    U okviru kulturnog programa očekuje se nastup više od 200 izvođača na bini, među kojima su Maja Volk i Fado bend, „Mediteraneo“ gitarski orkestar, internacionalni muzički hor „Meri gospel“ i čuvena flamenko grupa „Nuestra Luz“ .

    Zatvaranje festivala obeležiće čuveni kabare Gorana Sultanovića „Putuj Evropo.“

    Organizator manifestacije je preduzeće „Stil i dizajn grupa“ pod pokriviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Privredne komore Srbije, Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, Turističke organizacije Srbije i Udruženja vinogradara i vinara Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE