Festival vina "Mediteraneo" na Kalemegdanu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Festival vina “Mediteraneo” na Kalemegdanu

  Drugi dvodnevni festival vina, gastronomije i vinskog turizma “Mediteraneo” počeo je danas u Paviljonu “Cvijeta Zuzorić” na Kalemegdanu. Ulaz na festival je besplatan.


  Festival se od klasičnih sajmova razlikuje po nizu stručnih predavanja, praktičnim radionicama, ali i kulturnom i muzičkom programu.
   
  Posetioci će imati priliku da isprobaju razne delikatese – sireve, masline i jela, kao i da degustiraju vrhunska vina, prisustvuju predavanjima o pravilnom konzumiranju vina i mediteranskoj ishrani.
   
  Na festivalu će biti premijerno predstavljeni projekti “Vinski putevi Srbije”, o kojem će govoriti državni sekretar Goran Petković i autori Ana Pandžić i Zoran Rapajić, te “Putevi vina Izraela” Srđana Ratkovića, lincenciranog vodiča izraelskog ministarstva turizma.

  U dogovoru sa školom kuvanja “Il Primo” iz Beograda, biće održana kulinarska radionica, na kojoj će biti pripremani mediteranski specijaliteti, a žiri za ocenjivanje biti publika.

  Specijalni gosti su Goran Kovačević, glavni kuvar hotela “Skver najn” i Dušan Todić.

  U okviru kulturnog programa očekuje se nastup više od 200 izvođača na bini, među kojima su Maja Volk i Fado bend, “Mediteraneo” gitarski orkestar, internacionalni muzički hor “Meri gospel” i čuvena flamenko grupa “Nuestra Luz” .

  Zatvaranje festivala obeležiće čuveni kabare Gorana Sultanovića „Putuj Evropo.”

  Organizator manifestacije je preduzeće “Stil i dizajn grupa” pod pokriviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Privredne komore Srbije, Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, Turističke organizacije Srbije i Udruženja vinogradara i vinara Srbije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE