Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tender za smederevsku „Železaru“ produžen do 11. juna

    Vlada Srbije produžila je do 11. juna rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda na tender za strateškog partnera Železare „Smederevo“, kazali su danas agenciji Beta u Ministarstvu finansija Srbije.


    Kako su naveli u Ministarstvu, pravo da podnesu ponude imaće tri kompanija koje su se prijavile za učešće na tenderu.

    Zaključak o produženju roka za dostavljanje konačnih obavezujući ponuda donet je na sednici Vlade u četvrtak, 3. maja, dan pre isteka prvobitnog roka. U zaključku Vlade nije naveden razlog produženja tendera, dodali su u Ministarstvu.

    Prijavu za učešće na tenderu za izbor strateškog partnera za „Železaru Smederevo“ podnele su „United pilsen“ sa sedištem u Luksemburgu, „Donetsksteel Group“ i „Ural Mining and Metallurgical Company“ iz Rusije.

    Ministarstvo finansija Srbije objavilo je 18. aprila tender za pronalaženje strateškog partnera za „Železaru Smederevo“, a prvobitni rok za podnošenje ponuda bio je 4. maj. U pozivu je navedeno da će izabrani strateški partner imati obavezu da obezbedi kontinuitet poslovanja i dalji razvoj Železare.

    Zainteresovani kupci treba da uz ponudu dostave garanciju od milion evra. Rok za podnošenje prijave za otkup tenderske dokumentacije, po ceni od 10.000 EUR, bio je 27. april.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE