Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Veletržnica u Novom Sadu čeka lokaciju

    Otkako je Skupština grada na sednici pred Novu godinu dala „Tržnici“ zeleno svetlo da počne s aktivnostima oko stvaranja uslova za izgradnju i početak rada veletržnice, nezavisno telo koje je formiralo to preduzeće, uradilo je idejno rešenje budućeg objekta. Petočlani tim prethodno je obišao peštansku, bečku, segedinsku i veletržnicu na severu Italije, te je ta iskustva preneo na papir. Ukoliko se Gradsko veće saglasi sa predlogom koji stoji u idejnom rešenju, sledi pribavljanje dokumentacije i projektovanje.
     
    Reč je o projektu za čiju je realizaciju potrebno dve i po do tri godine, zahtevaće ulaganje između 10 i 18 mil EUR, a ceni se da će donositi godišnju dobit od 60 do 100 miliona dinara. Novac će biti obezbeđen iz gradskog budžeta, drugih izvora finansiranja, a u odmakloj fazi gradnje, „Tržnica“ će se i kreditno zadužiti. Veletržnica bi trebalo da zameni sadašnju Kvantašku pijacu, a ponuda pijačnih proizvoda bi bila bogatija i raznovrsnija.
     
    – Kad razmišljamo o prostoru nove veletržnice mislimo isključivo o prostoru koji sigurno u sledećih sto godina neće postati stambena zona – objašnjava direktor „Tržnice“ Dušan Bajić.
     
    – Novi Sad se javlja kao pogodno tle gde bi se moglo obavljati grupisanje, odnosno koncentracija robe, njeno eventualno konfekcioniranje i izvoz.
     
    Po rečima sagovornika „Dnevnika“, bilo bi primereno da veletržnica bude blizu auto-puta, kako bi svi koji prolaze tuda mogli da koriste njene usluge, ali za taj deo je zadužen Grad, pa je najbolje da oni saopšte konačnu odluku kada se opredele za lokaciju.
     
    – Veletržnica bi objedinjavala proizvodnju više država iz okruženja i u velikim količinama bi se ti proizvodi plasirali na rusko tržište, koje je jedno od najboljih – napominje Bajić.
     
    Sastojala bi se iz tri dela, zatvorenog, hladnjače i otvorenog dela s parkingom i prodajnim prostorom. To će ujedno biti prilika za otvaranje novih radnih mesta, a predviđeno je da, bez hladnjače, takav objekat može da uposli između 26 i 30 ljudi.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE