Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Knauf postao član Svetskog saveta zelene gradnje

    Kompanija Knauf Insulation, treći po veličini proizvodjač termoizolacije u svetu, objavila je danas da se pridružila Evropskoj regionalnoj mreži Svetskog saveta zelene gradnje.

    Kako se navodi u saopštenju, kao deo koalicije od 80 nacionalnih Saveta zelene gradnje, Knauf insulejš4n je najveća medjunarodna organizacija koja ima uticaj na tržište zelene gradnje.

    „Svetski savet zelene gradnje i njegovi članovi pravi su izvor promena. Ova organizacija je posvećena globalnoj transformaciji zgradarstva u pravcu održivosti“, izjavio je generalni direktor kompanije Knauf Insulation Toni Robson.

    Svetski savet zelene gradnje promoviše lokalne akcije u oblasti zelene gradnje, a bavi se i globalnim temama, kao što su klimatske promene. Fokusira se na saradnju medjunarodnih tela i poboljšanje tržišta zelene gradnje, tako da zelene zgrade postaju deo sveobuhvatne strategije za smanjenje emisije ugljen dioksida.

    Svetski savet zelene gradnje je koalicija nacionalnih Saveta zelene gradnje, koja olakšava globalnu transformaciju u zgradarstvu ka održivosti kroz tržišne mehanizme. To je najveća medjunarodna organizacija koja utiče na tržište zelene gradnje sa Savetima zelene gradnje na različitim nivoima razvoja u više od 90 zemalja.

    Svetski savet zelene gradnje ima tri prioriteta – stvaranje jake zajednice Saveta zelene gradnje, demonstraciju vrednosti zelene gradnje i nadgledanje kolektivnog globalnog uticaja i napretka tržišne transformacije. Taj savet ima pet regionalnih mreža – Afrika, Amerika, Azija Pacifik, Evropa i MENA. Evropska mreža Svetskog saveta zelene gradnje obuhvata 21 od 27 članica EU i predstavlja interese više od 3.500 kompanija širom gradjevinske industrije, dajući joj jedinstvenu poziciju da utiče i na javni i na privatni sektor.

    Knauf ima više od 5.000 zaposlenih u preko 35 zemalja i 30 proizvodnih pogona širom sveta, medju kojima i u Srbiji (www.knaufinsulation.rs).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE