Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rakete na krovovima Londona za bezbednost Olimpijade

    Britansko ministarstvo odbrane obavestilo je stanare da će na njihovu zgradu u istočnom Londonu u blizini Olimpijskog parka biti postavljen raketni sistem zemlja-vazduh, radi zaštite tokom Olimpijskih igara.

     
    Oko 700 stanovnika ovog područja i zgrade, nekadašnjeg vodenog tornja, dobilo je obaveštenja o posebnim merama bezbednosti, koje će biti preduzete i na drugim lokacijama, navelo je ministarstvo. Portparol ministarstva odbrane kaže da će, kako je najavljeno pre Božića, pored protiv-vazdušnih sistema, za bezbednosti u periodu Olimpijskih igara biti angažovani i brzi mlazni avioni i helikopteri.
     
    U obaveštenju se ističe da raketni sistem neće predstavljati opasnost po stanovništvo, a da će 24-časovno prisustvo vojnika i policajaca poboljšati bezbednost i sprečiti da stanovnici budu mete terorista. Ministarstvo je objasnilo da je lokacija bivšeg vodenog tornja izabrana jer pruža odličan pogled na okolinu i nalazi se u blizini Olimpijskog parka.
     
    Stanovnici istočnog Londona sada su, međutim, šokirani i uplašeni, a mnogi negoduju jer nisu konsultovani po ovom pitanju, već su samo obavešteni da će im na krovu biti postavljene rakete, piše BBC.
     
    U obaveštenju koje je podeljeno stanovnicima ovog dela britanske prestonice, navodi se da će oružane snage na naznačenoj lokaciji izvesti vojnu vežbu od 2. do 7. maja, a da će „velika nacionalna vojna vežba“ biti izvedena od 2. do 10. maja kako bi se testirala spremnost oružanih snaga za obezbeđivanje Olimpijade.
     
    Olimpijske igre u Londonu biće održane od 27. jula do 12. avgusta. Za vreme Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine raketni sistemi zemlja-vazduh bili su postavljeni na samo kilometar od glavnog stadiona.

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE