Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Podzemna garaža na Trgu republike u Novom Sadu do 2014. godine

    Podzemna garaža na Trgu republike u Novom Sadu trebalo bi da bude izgrađena u naredne dve godine, najavio je juče na predstavljanju projekta u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.
     
    – Zadatak buduće gradske vlasti je da se opredeli da li će ovaj projekat, vredan oko 10 miliona evra, finansirati iz gradskog budžeta ili će tražiti privatnog partnera – dodao je Pavličić.
     
    On je objasnio da je već odabrano idejno rešenjeprojekta budućeg Trga sa ribljom pijacom, da će pešacka zona u tom delu biti proširena, a da će ispod platoa trga nalaziti garaža, ističući da je to jedan od načina kojim će se rešiti problem parkiranja, kao jedan važnijih komunalnih problema u gradu.
     
    Predstavnica projektne organizacije „Mašinoprojekt Kopring“ iz Beograda, Julija Lazić rekla je na promociji projekta, da su ulazi u buduću garažu predviđeni na dva mesta, dvosmernim rampama na kojima će biti postavljeni sistemi za kontrolu ulaza.
     
    – Garaža neće remetiti strukturu grada, pa će se tako, na najbolji mogući način, obezbediti 408 parking mesta na 14 hiljada kvadrata, i u dve podzmene etaže na četiri polunivoa – objasnila je Julija Lazić.
     
    Kako je objavljeno na sajtu Novog Sada, prostor je podeljen u 4 polunivoa, na dubinama od -4.71m, -6.26m, -7.81m i -9.36m u odnosu na apsolutnu kotu terena na prostoru Trga Republike. Na svim ulazima projektovani su signalni uređaji za prikaz broja slobodnih parking mesta. Objekat garaže je opremljen svim potrebnim instalacijama kao i potrebnim brojem protivpožarnih nadzemnih ulaza i izlaza za korisnike, kao i interventnim koridorima.
     
    Garaža ima centralni tehnički blok u kojem su smeštene grupisane instalacione prostorije, ima fizičku sigurnosnu kontrolu, sisteme video monitoringa, koji se prate iz jedne prostorije, kao i sisteme alternativnog napajanja u slučaju nestanka električne energije.Projekat predviđa najmoderniji sistem podzemne hidroizolacije koji spada u red jednog od najboljih svetskih proizvoda u ovoj oblasti, dodaje se na gradskom sajtu.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE