Predstavljanje Sabranih dela Ive Andrića na Novobeogradskom sajmu knjiga

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljanje Sabranih dela Ive Andrića na Novobeogradskom sajmu knjiga

  Na četvrtom Novobeogradskom sajmu knjiga večeras će biti predstavljen projekat “Sabrana dela” Ive Andrića u izdanju beogradskog “Štampara Makarija” i podgoričke “Nove knjige”, koji je i dobitnik nagrade ovogodišnjeg sajma knjiga.

  U izradi ovog kapitalnog poduhvata učestvovao je i Redakcijski odbor Zadužbine Ivo Andrić iz Beograda. O književnom opusu srpskog nobelovca govoriće pesnik Rajko Petrov Nogo i Radomir Uljarević, izvršni urednik ovog projekta u kojem su se prvi put našli eseji, zapisi, dnevnici i pisma iz piščeve zaostavštine i rekonstrukcija Andrićevog mladalačkog romana “Na sunčanoj strani”, koju je na osnovu rukopisne zaostavštine priredila Žaneta Đukić-Perišić.

  Novobeogradski sajam knjiga koji se održava u Hali sportova na Novom Beogradu traje do 29. aprila. Sajam je otvoren svakoga dana do 10 do 20 časova i na njemu izlaže više od 50 najpoznatijih izdavača, pet izdavača stripa i pet antikvarnih knjižara. Za učenike i penzionere ulaz je besplatan, a ostali posetioci plaćaju 80 dinara i uz ulaznicu dobijaju sajamski katalog.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE