Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ani Pavlović nagrada Terpsihora

    Prvakinja Baleta Narodnog pozorišta Ana Pavlović prva je dobitnica nagrade „Terpsihora“, novoustavljenog priznanja za vrhunske rezultate u baletskoj umetnosti u prethodnoj sezoni.


    Nagradu dodeljuje Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije.

    Svečanost uručenja nagrade biće održana u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu na Svetski dan igre, u nedelju 29. aprila.

    „Ana Pavlović je umetnica, koja svojim dugogodišnjom kvalitetnom igrom na sceni svog matičnog Narodnog pozorišta, kao i na scenama u regionu i svetu, neguje tradiciju predhodnika srpskog baleta“, kazala je predsednica žirija, primabalerina i baletski pedagog Ivanka Lukateli, ističući njen bogat opus u karijeri, u kojem su zastupljena najteža ostvarenja klasičnog repertoara.

    Istog dana biće dodeljena i pohvala za unapređenje baletske umetnosti, solistkinji Baleta Narodnog pozorišta i autoru emisije „Svet baleta“ Drini Pešić.

    Prema Statutu udruženja, nagradu „Terpsihora“ mogu dobiti baletski umetnici koji su angažovani na scenama u Srbiji.

    Nagrada se može dodeliti svim baletskim stvaraocima poreklom iz Srbije koji svojim doprinosima razvijaju baletsku umetnost i unapređuju je na svim nivoima u Srbiji.

    Nagrada, koju finansira anonimni donator, sastoji se od plakete Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije, medaljona koji je izradila mlada umetnica Tamara Mladenović i novčanog dela od 2.000 evra.

    Nagrada nosi ime Terpsihora po muzi iz grčke mitologije koja je bila zaštitnica plesa i muzike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE