Poljoprivrednici: Proteste paora ne podržava ni jedna relevantna asocijacija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poljoprivrednici: Proteste paora ne podržava ni jedna relevantna asocijacija

  Protest koji su za sutra najavili neki vojvođanski paori, nezadovoljni novim načinom raspodele subvencija po prinosu umesto po hektaru, ne podržava ni jedna relevantna asocijacija zemljoradnika u pokrajini, tvrde poljoprivrednici koji su lane bili među glavnim organizatorima protesta.

  Predsednik Kluba „Sto paora plus” (“100 P plus”) Vojislav Malešev rekao je za Tanjug da se to udruženje neće priključiti obnovljenom protestu dela vojvođanskih poljoprivrednika.

  On je mišljenja da je kasno za proteste i da je prilika propuštena krajem prošle godine, pre usvajanja agrarnog budžeta i kada je najavljen nov način subvencionisanja u agraru.

  Poljoprivrednik iz Banatskog Novog Sela Zoran Sefkerinac, rekao je za Tanjug da se neće pridružiti protestu jer se solidariše sa ratarima koji obrađuju manje oranica.

  On je naglasio da će poljoprivredna gazdinstva sa manjim oraničnim površinama imati velike koristi od novog načina raspodele podsticaja u agraru. Sefkerinac je podsetio da je lane 83.000 gazdinastva dobilo podsticaje od 14.000 dinara po hektaru, dok će ove godine u sistem subvencija biti uključeno oko 250.000 gazdinstava.

  Poljoprivrednik iz istog mesta Živojin Ostojić obrađuje 800 hektara zemlje i ne podržava ovogodišnje proteste poljoprivrednika jer smatra da su neopravdani.

  On je naglasio da će od novog načina subvencionisanja koristi imati svi poljoprivrednici, dok je stari način podsticaja omogućavao niz zloupotreba.

  Ostojić je ukazao da je bilo slučajeva da su dodeljivanje subevncije od 14.000 dinara po hektaru za zemlju koja uopšte nije obrađivana i da je to suština ovogodišnjeg protesta poljoprivrednika.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE