Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Južna Koreja najveće tržište: Svaka peta žena na plastičnoj operaciji

    Plastična hirurgija je bila jedan od najvećih biznisa u Americi, ali vremenom je ova vrsta hirurgije postala trend u Aziji.

    Podaci objavljeni od strane Međunarodnog udruženja za estetsku plastičnu hirurgiju pokazuju da je Južna Koreja trenutno najveće tržište na svetu za kozmetičke procedure.
     
    U pokušaju da promene svoj izgled, 20 odsto žena uzrasta od 19 do 49 godina u Seulu, glavnom gradu zemlje, priznale su da su otišle pod nož.
     
    Najčešća hirurška procedura jeste operacija očnih kapaka kojima se odstranja suvišna koža na gornjem kapku da bi oči izgledale veće.
     
    Oko šest miliona hirurških intervencija je sprovedeno u Južnoj Koreji u toku 2010 godine, a SAD je na drugom mestu sa cifrom od četiri ipo miliona intervencija.
     
    -Mislim da Južna Koreja ima veoma rigorozne i uske definicije lepote, jer smo mi etnički homogeno društvo i svi izgledamo prilično slično- rekao je Joo Kvon, direktor centra za plastičnu hirurgiju.
     
    Prošle godine, Ministarstvo obrazovanja je izdalo brošuru upozorenja korejskim srednjoškolcima, pozivajući se na Majkla Džeksona kao zavisnika od plastične hirurgije.
     
    Pored Južne Koreje koja je predvodnica u hirurškim intervencijama, u Brazilu je najčešća operacija uvećanje zadnjice, dok je u Grčkoj uvećanje penisa jedan od najtraženijih zahteva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE