Beograd - najbolje turističko mesto u regionu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd – najbolje turističko mesto u regionu

  Grad Beograd proglašen je za najbolje turističko mesto jugoistočne Evrope za 2011. godinu u izboru Internacionalnog centra za razvoj turizma SACEN, koji je danas po 21. put dodelilo tradiconalna priznanje “Zlatno turističko srce”.

  Nagradu za najbolju turističku destinaciju dobila je Turska.
   
  Jedno od najuglednijih strukovnih priznanja, ove godine je dodeljeno ukupno u 12 kategorija, a u konkurenciji su bila ugostiteljsko-turistička preduzeća, hoteli, moteli, restorani i turistički poslenici iz 13 zemalja.
   
  Međunarodna turistička patrola “SACEN internešnl” obišla je Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Albaniju, Kipar, Tunis, Maltu i Grčku.
   
  Predsednik Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov istakao je, nakon uričivanja priznanja, da je dobijanje “Zlatnog srca” za najbolje turističko mesto jugoistočne Evrope (JIE) velika stvar za glavni grad, koji je u poslednjih nekolikog godina uložio veliki trud u poboljšanje i upotpunjivanje svoje ponude.
   
  On je naveo da su, između ostalog, primetni pomaci u smislu koncipiranja, promocije i razvoja kulturne ponude Beograda.

  – Beograd se u poslednjih nekoliko godina, što se infrastrukture tiče, mnogo promenio – sredjeni su veliki delovi grada, zelene površine, uradjene brojne rekonstrukcije… To sve doprinosi da se gosti prijatno osećaju i uživaju – kazao je Veselinov.

  On je naglasio da važnu ulogu u podizanju nivoa usluga i konkurentnosti Beograda kao turističke destinacije imaju i privreda i pružaoci usluga – vlasnici hotela, hostela, privatnog smeštaja, restorana…

  – Mi smo zajedno sa ‘Jat airways’ završili i počeli realizaciju projekta koji se tiče dolaska u Beograd na produženi vikend- siti brejk i na taj način povezali i iskoordinirali sve učesnike u privredi i dobili konkuretnu cenu – rekao je Veselinov.

  On je na kraju poručio i da su sami Beograđani “svojim šarmom, gostoljubivošću i komunikativnošću” i dobrim ocenama u svim anketama doprineli da se glavni grad još bolje pozicionira na svetskoj turističkoj mapi.

  Dobitnici nagrada su i Banja Vrućica kod Teslića u BiH, šampion zdravstvenog turizma, “MK Mountain Resort”- Kopaonik, šampion zimskog turizma i “Ohrid”- Makedonija, šampion kulturnog turizma.

  Nagrađeni su i Univerzitet “Singidunum”- Fakultet za turistički i hotelski menadžment, Beograd, institucija godine u nauci i obrazovanju, Ostoja Barašin iz Turističke organizacije Banja Luke, ličnost godine u turizmu, Živorad Vasić iz Hotela “Kontinental” Beograd, menadžer godine hotelijerstva.

  Isto priznanje dobili su Lazar Ćatović iz restorana “Ćatovića mlini” u Morinju u Crnoj Gori, kao ličnost godine ugostiteljstva, “Monera”- Novi Sad, partner godine u ugostiteljstvu i turizmu. “Zlatna čaša gostoljublja” JIE pripala je Opatiji iz Hrvatske.

  Specijalno priznanje dobilo je Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš, kao – najaktivnije udruženje JIE.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE