Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Otvoreni „Dani makedonske tradicije“ u restoranu Kovač

    Pod pokroviteljstvom Vinarije Tikveš, u poznatom beogradskom restoranu Kovač, sinoć su svečano otvoreni „Dani makedonske tradicije“ koji će trajati do kraja aprila.
     
    Makedonci koji žive u Beogradu, kao i svi ljubitelji makedonskih specijaliteta, pića i muzike uživaće u bogatom sadržaju ove manifestacije, koju organizuje restoran „Kovač“ u saradnji sa restoranom “Stara kuća“ iz Skoplja. Gastronomsku ponudu ovog događaja, širokim izborom najkvalitetnijih vina upotpunjuje Tikveš – najstarija vinarija u ovoj zemlji i najveća u jugoistočnoj Evropi, koja predstavlja nezaobilaznu tačku kada je u pitanju makedonska vinska tradicija.
     
    „Srpska i makedonska tradicija uživanja u hrani, piću i muzici su istovremeno autentične ali i veoma bliske. Sigurni smo da će vrhunska vina iz Tikveš podruma potpuno zaokružiti ovaj gastronomsko-muzički doživljaj koji širi duh naše zemlje i sve ono po čemu je Makedonija najpoznatija. Izuzetna nam je čast što smo po drugi put za redom pokrovitelji ovog događaja kojim se potvrđuje prijateljska emocija naša dva naroda“, izjavila je Ana Jankovska, marketing menadžer Vinarije Tikveš za Srbiju.
     
    Na svečanom otvaranju nastupila je poznata makedonska pevačica Tijana Dapčević kao i čuvar makedonske tradicije Dragan Dautovski, koji je svirao na okarini – arhaičnom muzičkom instrumentu. U veseloj atmosferi, makedonskim specijalitetima i Tikveš vinima uživale su i brojne ugledne zvanice iz diplomatskog kora, bivši premijer Republike Srbije Zoran Živković, reditelj Srđan Dragojević, spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović, pevačica Karolina Gočeva, bračni parovi Grnčarski, Selimova-Želčevski, Bjelica- Pajkić, glumac Voja Brajović sa suprugom Milicom Mihajlović, pevač Marinko Rokvić, slikarka Jelena Blečić, voditelj Vanja Bulić, advokat Toma Fila, Ivana Stamenković Sindi,  maneken Neven Bošković i drugi.
     
    Vinarija Tikveš osnovana je 1885. godine i najstarija je vinarija u Makedoniji i u širem regionu. Tikveš je prva vinarija koje je flaširala svoj proizvod i prva vinarija koje je počela da koristi etiketu u Jugoistočnoj Evropi. Od 2003. godine vinarija se nalazi u vlasništvu makedonske investicione grupe M6. U periodu od 2004. do 2011. godine, u kompaniju je uloženo više od 22 miliona EUR, pre svega u tehnološko prestruktuiranje i modernizaciju opreme za proizvodnju vrhunskih vina, čime je stvorena moderna vinarija sa godišnjim kapacitetom od oko 20 miliona litara vina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE