Počela izgradnja fabrike agro-peleta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počela izgradnja fabrike agro-peleta

  Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić juče je u Doroslovu selu kod Sombora, na svečani način polaganjem kamen-temeljca, označio početak radova na izgradnji nove fabrike peleta od bio-mase.

  Fabriku “Biomass Pellet Plant” grade partneri iz Češke i Vojvodine (“BPI” Republika Češka) a reč je o modernom postrojenju u čiju izgradnju će biti uloženo 12 mil EUR. Proizvodnja agro-peleta zasniva se na upotrebi otpadaka i neupotrebljavanih delova iz poljoprivredne proizvodnje a radi se o jednom od najčistijih i najisplativijih oblika obnovljivih izvora energije i najčistijih energenata. Planirana proizvodnja nakon završetka prve faze, iznosiće oko 300 tona dnevno ili oko 100 hiljada tona peleta godišnje. Godišnji izvoz trebao bi iznosi oko 9 mil EUR. Posao će u fabrici dobiti oko četrdeset žitelja Doroslova i okolnih mesta, a biće angažovan veliki broj kooperanata i dobavljača jer se radi o sirovini koju čini sekundarni produkti poljoprivredne proizvodnje, otpaci i neupotrebljavani delovi biljaka.

  Planirano je da radovi na izgradnji pogona “Biomass Pellet Plant” za proizvodnju agro-peleta budu gotovi u septembru 2012. godine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE