Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za 50 radnih mesta stigle samo četiri prijave

    Hrvatska kompanija “Mlinar” objavila je oglas za 50 radnih mesta  u vidu stalnog zaposlenja, ali su na konkurs stigle samo četiri prijave.


    Mediji prenose da ovo zaista deluje kao svojevrsna naučna fantastika u trenucima kada je nezaposlenost u Hrvatskoj narasla na  20 odsto, i kada su vesti o deljenju otkaza po firmama svakodnevica, dok one o zapošljavanju spadaju pod rubriku “verovali ili ne”.

    Kako piše “Glas Slavonije”, u tom je listu pre desetak dana objavljen oglas da firma “Mlinar” traži više izvršilaca u svojim pogonima i prodavavnicama u Zagrebu, Poreču, Rovinju i Puli. Ovo je firma  koja je lider u pekarskoj industriji na teritoriji Hrvatske i ima renome, pa je i njena ponuda trebalo da bude shvaćena  ozbiljno.

    Međutim, umesto “tuče” za retka radna mesta koja se nude, usledio je hladan tuš. Na oglas su pristigle svega četiri prijave. 
     
    “Ponudili smo 50 radnih mesta, bar 30 u Zagrebu i 20 na području Istre. Ponavljam, reč je o stalnom, a ne sezonskom zaposlenju. Umesto toga dobili smo samo nekoliko prijava”,  rekao je za “Glas Slavonije” Mato Škojo, predsednik Uprave “Mlinara”.

    U ponudi nisu bila samo radna mesta prodavača u maloprodajama, već i atraktivna mesta kao što su  rukovodilac industrijske pekare u Poreču, te mesta šefova skladišta i transporta. U ponudi su i radna mesta rukovodilaca prodavnica u Zagrebu, Rovinju, Poreču i Puli.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE