Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Održan 25. Beogradski maraton

    Kenijac Džejms Barbasai pobedio je danas na 25. Beogradskom maratonu, pošto je trku pretrčao po nezvaničnom vremenu za dva sata, 16 minuta i jednu desetinku sekunde.

     
    Drugo i treće mesto takođe su osvojili Kenijci. Drugi je bio Henri Kemboi, koji je deonicu prešao u nezvaničnom vremenu 2:22,54, a treći je stigao Čarls Rotič sa 2:23,12. Barbasai je 12. Kenijac koji je trijumfovao na Beogradskom maratonu.
     
    Kenijka Pitkani pobednica Beogradskog maratona
     
    Kenijska atletičarka Meri Pitkani pobednica je današnjeg jubilarnog 25. Beogradskog maratona, koji je održan na ulicama glavnog grada Srbije. Ona je bila veoma ubedljiva sa vremenom 2:42,50, gotovo 13 minuta ispred drugoplasirane Turkinje Ezre Gulu (2:57,10), koja je postala šampionka Balkana. Međutim, bez obzira na trijumf Kenijka nije bila zadovoljna.
     
    „Bilo mi je veoma teško, nije bilo nikog da me „pogura“ tokom trke. Nisam zadovoljna rezultatom, jer nisam ispunila olimpijsku normu, mada nisam samo zbog toga došla“, izjavila je Pitkani, posle pobede.
     
    Ana Subotić i Kristijan Stošić pobednici polumaratona
     
    Srpski atletičari Ana Subotić i Kristijan Stošić pobednici su trke u polumaratonu, koja je danas u okviru 25. Beogradskog maratona održana u glavnom gradu Srbije. Atletičarka Javora iz Ivanjice, koja će učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu i atletičar Mladosti iz Užica ujedno su osvojili i titulu šampiona Srbije u polumaratonu. 
     
    Subotić je pobedila u vremenu 1:24, 35 sekundi, ispred Marijane Čegar – Lukić (1:25, 55) i Danijele Barać (1:27,09). Stošić, posle 12 godina prvi Srbin, koji je trijumfovao u polumaratonu, ostvario je rezultat od 1:10,16 sekundi, ispred drugoplasiranog Grka Panajotisa Papandreopulosa (1:11,53) i trećeplasiranog Miloša Milovanovića (1:12, 30).
     
    Jubilarni 25. Beogradski maraton počeo je tačno u 10 časova. Na startu ispred crkve Svetog Marka bilo je tačno 2.328 takmičara iz 35 država, u maratonu i polumaratonu u obe konkurencije, čime je oboren rekord iz 2005. godine kada je bilo 1.833 učesnika. Pet minuta kasnije startovala je i trka zadovoljstva u kojoj učestvuje više od 20.000 ljudi, među njima i nekadašnji potpredsednik Vlade Božidar Đelić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić i mnogi drugi. Trka ima humanitarni karakter u sklopu akcije „Trčimo za bebe“.
     
    Znak za start trke dali su promoteri maratona – srpski olimpijci na Igrama u Londonu predvođeni predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Vladom Divcem. Moto ovogodišnjeg maratona je „Možemo svi“, a kao i prethodnih godina predviđene su novčane nagrade za eventualno obaranje svetskog, evropskog, državnog rekorda, kao i rekorda staze.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE